07.11.2022 109

Kocaeli ili Kartepe ilçesi Uzunçiflik mahallesinde 2016 yılında yapımına başlanan okulumuz 2019 yılında tamamlanarak eğitim –öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuz 10500 m2 arsa üzerine 1310 m2 taban alanlı bodrum kat üzerine iki kat olarak inşa edilmiştir." Kartepe Özel Eğitim Uygulama Okulu (1,2 ve 3. Kademe)" adıyla kurulmuştur.

Ayrıca 01/11/2022 Tarihinde orta-ağır düzeyde zihinsel güçlük yaşayan ve otizm tanısı almış okul öncesi öğrencilerimizin eğitim alacağı okulumuzun temeli atılmıştır.

Okulumuz ilkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde özel eğitim gerekesimi olan orta-ağır düzeyde zihinsel güçlük yaşayan veya otizm tanısı almış bireylere eğitim öğretim vermektedir. Okulumuz 1,2 ve 3. kademelerin de  24 derslikte toplam da 130 öğrenci eğitim almaktadır. Ayrıca okulumuz da uygulama evi, spor salonu, yemekhane, konferans salonu, duyu bütünleme odası, görsel sanatlar atölyesi, seramik atölyesi ve  el sanatları atölyesi bulunmaktadır.

Okulumuz öğrencileri okul servisi ve öğlen yemeğinden ücretsiz faydalanmaktadırlar.